Har været til et par workshops med Simon Krohn, der er yogalærer og filosof og netop har skrevet bogen Nærmere noget. Som regel bliver yoga associeret med velvære og det er også dejligt at dyrke yoga. Traditionelt handler yoga dog ikke om wellness, men om transformation. Det handler om at åbne dig så meget du overhovedet kan, og derigennem afdække dit fulde menneskelige potentiale. Et radikalt projekt, hvor du ser dig selv og dit liv i øjnene, og lærer alle dine indre dæmoner at kende.
Du skal helt ind og rokke ved dine fundamentale reaktionsmønstre, overbevisninger, selvbilleder og dermed din identitet. Det er sjældent let og ofte intenst, som han skriver. Yoga og mindfulness tilbyder dig en vej ind i de dybere lag af dig selv. Når du først har åbnet dig for denne proces, er der ofte ingen vej tilbage. Når du først har oplevet den dybe autencitet, frihed og samhørighed, der gemmer sig derinde, er det svært at glemme det igen. Og når du først har fået øjnene op for, hvad der virkelig betyder noget for dig. vil det nage dig, indtil du lader det fylde dit liv.
Der vil være som en stemme indeni, der altid vil kalde på dig og kræve af dig, at du lever dit liv fra dette dybe sted i dig. Det vil være tydeligere for dig, når det ikke kører for dig. Når usikkerhed får dig til at vælge facade frem for åbenhed, og du farer vild i dine egne roller og ambitioner.
Interessant at man allerede for 2.500 år siden oplevede Duhkha (lidelse) en form for “skurren”, fordi vi mennesker har tendens til at fornægte virkeligheden og dermed have modstand på den. F.eks. i nutiden, hvor vi ofte søger anerkendelse udenfor os selv og identificerer os med vores roller. Ikke er realistiske i forh0ld til f.eks. vores kalender. Hvor lang tid tingene tager. Ikke vil acceptere, når krop og psyke prøver at sige fra med stress signaler etc.
Vi søger Suhka (lykke/glæde), men hvor søger vi? Den kan findes ved at søge indad via yoga og mindfulness praksis. Yoga handler om åbenhed og at give slip på alt det vi identificerer os med. At finde ind til dit højere Selv til noget der føles nærmest guddommelig. At søge den dybeste indsigt i din egen bevidsthed. Det falder rigtigt godt i tråd med Scharmers forklaring af Teori U og ophavsmanden til mindfulness psykiateren Jon Kabat- Zinn, der dog har fjernet al østlig mystik og religion fra hans værktøjer for at imødekomme evt. modstand fra vores vestlige kultur opfattelser.
Skriv et svar