Hvordan man navigerer i et parforhold, hvor ens partner kontrollerer ens færden.
Et sjældent indblik i en verden, som vi ellers ikke har adgang til.
Vi hedder Pia og Brit, er nye forfattere og har fået lov at gæsteblogge her på Elsebeths blog i dag. Det er vi rigtig glade for, for det giver os mulighed for at blive inspireret af jeres kommentarer til dette indlæg om at leve i parforhold med social kontrol.
Vi ved jo at Elsebeth, ind imellem, stiller sin blog til rådighed for gæstebloggere. Det fortæller os, at hun kender jer som læsere rigtig godt og tænker, at lige netop vores forfatterskab og podcasten Det vi ikke taler om, kan være af interesse for jer.
Før vi fortæller mere om hvad det er vi har gang i, må det være på sin plads at vi lige kort præsenterer os.
Vi er en forfatter-duo, er iværksættere og har sammen skabt forfattervirksomheden, Offenberg-Rendtorff. Vi skriver bøger i genren Faglitterære fortællinger – en genre, der bevæger sig som en hybrid mellem biografi og faglitteratur. Vores bøger giver stemme til grupper af mennesker, som vi alle har en mening om, men ofte ikke har nogen reel viden om.
Helt aktuelt er vi udkommet med bogen, ´GID DU VAR DØD – Kvinders fortællinger om at leve i parforhold hvor social kontrol er dominerende´.
Det helt centrale i denne bog er at det både er etnisk danske og ikke etnisk danske kvinder der fortæller deres historier.
Dette afspejler diversiteten i forhold til den meget ”brune” opmærksomhed der præger den offentlige debat når talen falder på social kontrol.
Bliv klogere på indhold og relevans af bogen Gid du var død
Det store spørgsmål som vi stillede os selv var, hvordan man navigerer i et parforhold, hvor ens partner kontrollerer ens færden?
Det fortæller kvinderne, Louise, Sara, Mette, Tahiya, Nadia og Lykke om i bogen, hvor vi skildrer deres egne oplevelser.
- Hvad bygger bogen på:
Bogen bygger på biografiske fortællinger, fortalt af kvinderne selv.
Kvindernes oplevelser giver læseren et sjældent indblik i en verden, som vi ellers ikke har adgang til.
- Hvordan kommer den sociale kontrol til udtryk:
Social kontrol kommer til udtryk på mange forskellige måder, i alle kulturer og samfundslag. Kvinderne fortæller om fysisk og psykisk vold som en del af den sociale kontrol, de fortæller også, hvilke konsekvenser det har haft for deres børn.
- Hvad viser fortællingerne:
Fortællingerne viser både hvor kvinderne er blevet hjulpet, men også hvor de er blevet svigtet. I alt for mange tilfælde har myndigheder, skoler og daginstitutioner ikke opdaget, hvor alvorlig en situation kvinderne stod i og hvor store skader det har givet børnene.
- Fagligt fokus:
Efter hver af de personlige historier – fortalt af kvinderne – har bogen en række faglige nedslag, hvor de udfordringer, som netop denne kvindes historie indeholder. I de faglige nedslag giver vi en beskrivelse af, hvordan de forskellige fænomener skal forstås og hvordan de påvirker kvinden.
Ligeledes beskrives hvordan generelt man kan blive bedre til at opdage, at kvinder er udsat for social kontrol, samt med hvilke redskaber man kan hjælpe disse kvinder og børn ud af den fastlåste situation, de er endt i som resultat af dette.
- Hvordan kan vi blive bedre til at hjælpe
Vi kan alle, fagpersoner som veninder, hjælpe disse kvinder og deres familier.
I sidste kapitel af bogen giver vi et indblik i hjælpesamtaler som vi med succes anvender i vores relationer, på arbejdet såvel som privat.
Formål med bogen Gid du var død
Formålet med bogen er at gøre op med forforståelsen om, at social kontrol kun forekommer i bestemte sociale klasser eller kulturer, samt skabe opmærksomhed på den hjælp kvinderne udtrykker at have brug for.
Hvad siger andre?
´GID DU VAR DØD´ er både en gribende beretning om seks kvindeskæbner og en lærebog med konkrete anvisninger på, hvordan vi som fagperson, familie, veninde og samfund bedst kan hjælpe.
Konkurrence
Har du lyst til at læse mere om de modige kvinder, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev og være med i konkurrencen om et eksemplar af bogen. Vi trækker lod om en trykt udgave af bogen og om en e-bog, der er altså 2 vindere og vi trækker den 15. december lod blandt alle nye tilmeldinger.
Find hjemmesiden Offenberg-Rendorff og tilmeld dig nyhedsbrevet lige her
Køb bogen Gid du var død i Offenberg-Rendorff s webshop lige her
Lyt med på deres podcast Det vi ikke taler om, hvor de bla interviewer en af kvinderne, en debatør og nogle fagfolk
Du kan læse mere om Pia & Brit’s baggrund fra mere end 30 års erfaring med arbejdet med udsatte, børn, unge og familier lige her
Find Pia Offenberg & Brit Rendorff på bogen Gid du var død facebook siden lige her
Karina Ebbese says
Du er for sej Kusine håber du vil skrive hilsner i min bog npr jeg får dem købt knus fra din Kusine karina